JUNIBLOG

Dinsdag 9 juni 2020

Laatste wijziging gemaakt op 22 februari 2022 door reinedumonde

What is your least favourite chore?

Vanwege ontbrekend animo, heb ik een ‘subject generator’ * geraadpleegd voor het onderwerp van vandaag.

Klusjes zijn het hoogtepunt van mijn dag, zoals het een zichzelf respecterende vrouw betaamt. Geef me een are om te vegen, te stofzuigen, te dweilen, geef me een bruidsservies om af te wassen, geef me een eigenaar om voor te koken, en ik ben een gelukkig mens. Toch, toegegeven, ik vind niet alle klusjes even leuk, niet alle kleden even fijn, niet alle mattenkloppers even goed in de hand liggen, niet al het stijfsel even prettig aanvoelen, niet alle wasborden even stevig.

Wat zou ik gelukkig zijn als de werkkoffiemachines het begaven, en ik aangenomen werd als koffiejuffrouw. Ik zou dagelijks driemaal rondgaan met koffie en thee **, en op vrijdag extra met zelfgebakken cake. Maar bovenal zou ik gelukkig zijn. Dit, natuurlijk alleen als mijn eigenaar het zonder dit inkomen niet redt, door onvoorziene omstandigheden zoals een (nog) niet-geallieerde binnengevallen krijgsmacht, een onderduiker die denkt dat we een Airbnb drijven, een bunker die in ons achtergazon gebouwd wordt of als de lompenboer per ongeluk onze erker geramd heeft met zijn wagen en dronken paard. En mocht er zich zo’n onvoorziene omstandigheid voordoen, dan nog zou de werkkoffie op de tweede plaats staan, en de eigenaarskoffie op de eerste. Immers, wat is de waarde van een vrouw zonder man.

Ik denk toch dat onkruid wieden mijn minst favoriete klusje is. Je bent buiten, je blanke huid, die qua kleur niet voor de fleurs de lys op je strijdvaandels uit een vorig leven onderdoen, verkleurt, verpigmenteert, versproet, je ge-moon-manicuurde nagels gaan naar de gallemiezen, je knieën worden knokig… Nee, daar houd ik niet van. Het is ook zo zinloos; je kijkt om en er groeit alweer een distel uit een voeg die je net onkruidvrij gemaakt hebt. Om gek van te worden.

Morgen hebben we ‘Your views on drugs and alcohol’. Laat je verrassen.

* Dit zou ik ook moeten doen voor mijn andere roeping. Ik heb altijd gedacht dat ik een vorst van zijn troon moet stoten, wil ik onderdanen vergaren. Nooit geweten dat er ‘subject generators’ bestaan.

** Alleen koffie en gewone thee. Geen exotische *** geneugten als cappuccino en muntthee.

*** Ja, ja, koffie en thee is sowieso al exotisch. ‘Geen al te exotische geneugten … ‘, dan.

Repliek hier:

%d bloggers liken dit: