BLOG 2.0 TRAVAIL

13-10-2020 Geheim agent Supereend: De Seend

Laatste wijziging gemaakt op 22 februari 2022 door reinedumonde

Ik weet niet of mijn followers te jong zijn om te weten wie dit beest is, maar indien wel, dan zijn ze dus wel vaardig genoeg om dit te googelen. Wat zegt het over mij dat ik aan deze eend moet denken als mij wordt verboden over een bijeenkomst te spreken met mijn collegae? Deze supergeheime bijeenkomst woonde ik digitaal bij, om geen corona te verspreiden onder de toch al stervende condo’s. Mijn volgende gedachte is: ik kan het niet uitstaan dat ik ‘Glimmertjes voor Bogie’ niet kan plaatsen. Ik googel en bing wat af, maar ik kan niet terugvinden van welk televisieprogramma dit is. Waarschijnlijk was het van een televisieprogramma dat omstreeks 1996 op Villa Achterwerk werd uitgezonden, want Telekids en dergelijke sheit hadden we niet. Het was een soort Purno de Purno, maar dan met een grijze hoofdrolspeler.

Ik dwaal af.

De Seend, of Saturnin, is waar de supergeheime bijeenkomst me aan deed denken. Jawel, aan het wankelende jonge eendje dat ongetwijfeld tegen zijn zin in acteur moest worden. Eigenlijk zijn wij allemaal acteurs als we de Haarlemse, Zandvoortse en Bentveldse bevolking te woord staan over plaveiselproblemen, samoeraizwaarden, gastengrenzen, rioolraadsels en hondenheffingen.

On dit que rien ne lui fait peur.

De Seend sloot altijd af met een positieve noot. Hij vond altijd een oplossing, met behulp van zijn kennishamster [1]. Beetje zoals mijn telefoongesprekken in mijn vrije tijd.

De geheime bijeenkomst is inmiddels niet meer een geheim, want het leven kwam er weer even twee weken tussendoor. Ik heb geen tijd voor dagelijks geblog, laat staan voor Q&A’s. Het werd ons verboden te delen met onze collegae dat we getest werden waar we bij zaten. Er werd getest dat de systemen waar we mee moeten werken ondermaats zijn. (Ja, dat, niet of.) Het is me nog steeds onduidelijk waarom in de dagen nadat de resultaten al binnengeharkt waren ons werd opgelegd stilletjes te doen alsof we van niets wisten. De controleurs hadden hun kwaad al gespuid, toch? Anders was de eerste supergeheime bijeenkomst een onvoorbereide. Vreemde zaken.

[1] Soort kennisbank.

One thought on “13-10-2020 Geheim agent Supereend: De Seend

Repliek hier:

%d bloggers liken dit: