DE NEDERLANDSE SPOORWEGEN

18-10-2020

Laatste wijziging gemaakt op 22 februari 2022 door reinedumonde

Had ik al gezegd dat die lui een cursus “De omroepinstallatie, hoe werkt die nu eigenlijk?” zouden moeten volgen als het aan mij zou liggen?

En had ik ook al gezegd dat het me fascineert, maar ook fysiek boos maakt dat ze omroepen dat we ‘keurig op tijd’ vertrekken of aankomen? Delen die lui hun Annie ook mede dat ze op het potje geweest zijn en dat ze hun eigen kont hebben afgeveegd? Of dat ze nat zijn geworden toen het regende? Dat laatste doet me trouwens denken aan een melding die bij een gemeente binnengekomen is op een zeker moment. Na een bui.

En dan vandaag riep er eentje om bij elk station: “En dan gaan we nu even stoppen op station <…>.”  De volgers van Irma de gebarentolk, die ‘hoesten’ wel erg goed uitbeeldt, zelfs met geluid, mogen blij zijn dat de NS nog niet hebben besloten om simultaan te transcriberen wat die lui de omroepinstallatie in spuwen. Kan ook niet, met die ondermaatse schermen die je naar tentoonstellingen en steden proberen te lokken met zogenaamde goede deals. Er was een tijd dat ik voor de lol in de trein ga zitten, maar die tijd is niet meer. Zijn de NS en ik gewoon uit elkaar gegroeid of zijn de lui die in mijn zicht (lees: aura) gaan zitten als ze keus hebben uit 14 andere plekken uit mijn zicht daar debet aan?

Als we onderstaande gedocumenteerde statistieken moeten geloven, dan zijn het de mannen met gewatteerde jassen die de behoefte hebben om mijn aura te bevuilen.

Repliek hier:

%d bloggers liken dit: