DE NEDERLANDSE SPOORWEGEN

26-9-2020

Laatste wijziging gemaakt op 22 februari 2022 door reinedumonde

Op het Centraal Station roepte men om dat de trein van 11 uur 12 niet rijden zou, dat de volgende trein van 11 uur 32 slechts tot Nijmegen zou rijden als geheel. Daar zou hij dan gesplitst gaan worden en de achterste treinstel (sic) zou daar achterblijven.

Er waren ook problemen met de internationale trein. Ik heb niet onthouden om welke problemen dit ging. Ik ging namelijk helemaal op in dat de omroeper op z’n Amerikaans Engels omriep tussen de twee herhalingen in: “Herhaling.” ‘Als je er maar een accent overheen gooit, wordt de boodschap wel begrepen’, zal Jannie gedacht hebben.

Dan het bibliotheekpasje dat ik vond.  Nadat ik de halve trein afgespeurd had naar een medewerker van de Nederlandse Spoorwegen, en op die tocht zo’n 75 procent zonder muilkorf zag zitten, vond ik een kale neet die de trein mag besturen. Ik zei “Goedemiddag, ik heb een gevonden voorwerp.”, het pasje hem overhandigend. De kale neet bitste me toe: “Oh, nou, wat is dat dan!? Ik weet niet wat ik daarmee moet.” Ik heb het toen op de grond van zijn chauffeurshokje gelegd en ben weggelopen. Beetje het equivalent van ophangen als zo’n malloot je onheus bejegent onder werktijden.

Ik hoop dat F. Yilmaz zijn pasje terugkrijgt, en er beter op leert te letten, maar ik denk dat Kees van de voortrein er stiekem Rooie Oortjes mee aan het lenen is.

Repliek hier:

%d bloggers liken dit: