BLOG 2.0

Mondkapjes

Laatste wijziging gemaakt op 24 februari 2022 door reinedumonde

Vandaag bij de dokter zag ik de huisarts in opleiding zijn mondkapje in zo’n tien minuten zo’n dertig keer met de blote hand herpositioneren. De chirurg in het ziekenhuis had hem ook op half elf hangen, net als Piet de postbode uit “Mijn wens voor PostNL in 2021“.

Deze zorgprofessionals doen me toch neigen richting de tegenstanders van mondkapjes tijdens corona. Niet alleen goed voorbeeld doet volgen, immers. Waarom ik wel de trein word uitgezet als ik mijn muilkorfje op een dergelijke manier draag en zij hun praktijk niet… Geen idee. En dan was het ook nog eens een roze enkellaags mondkapje van de Zalando (waar ze nooit gehoord hebben van een overlockmachine) in plaats van een medisch mondmasker dat uit den boze is voor ons gewone burgers.

Iemand stuurde me bovenstaande video, om me te overtuigen van het nut van mondkapjes. En hoewel ik de gesimuleerde autobotsing wel kan waarderen, denk ik niet dat mondkapjes per se zo werken als Bill stelt. Zeker niet als je er de hele tijd aanzit met je vieze takken.

Repliek hier:

%d bloggers liken dit: