BLOG 2.0

De klantenservice van de Noord-Hollandse supermarkt Deen

Laatste wijziging gemaakt op 27 oktober 2022 door reinedumonde

Bandje: “Voor vragen over de webwinkel, toets 1.”

Ik: *toetst 1*

Mompelend en alsof ze het had tegen een collega tijdens theetijd: “Barbara.”

Ik: “Goedemiddag?” …

Barbara: “Hallo.”

Ik: “Goedemiddag, met Reine du monde. Ik heb een vraag over mijn bestelling. Er staat geen tijdvak in de bevestigingse-mail. Zou u kunnen opzoeken hoe laat mijn bestelling bezorgd gaat worden?”

Barbara: “Mijn collega verbindt net iemand door met de webwinkel. Zou u over een kwartiertje kunnen terugbellen?”

Men zal dit vast schofferend vinden en niet meer van deze tijd, maar ik kan hier meer mee dan met de vieze Haarlemsche protocollen. Toen ik nog in Medemblik werkte, gaf mijn collega (ja, enkelvoud) ook wel eens dit advies. En reken maar van yes dat de burger heus niet stampvoetend de boel ging lopen uitschelden of zich in zijn zijn aangetast voelde. Omdat ik vandaag al 26 minuten in de wacht gestaan heb bij de klantenservice van Gamma, de bedrijfsarts gesproken heb en mijn kleuternichtje aan de telefoon, zal ik niet over een kwartiertje terugbellen, want ik heb mijn taks wel bereikt zo om 16.09 uur. Desalniettemin vind ik het eerlijk gezegd wel bevrijdend dat deze vorm van klantenservice nog bestaat. Terugbelverzoeken en schelle liftmuziekjes maken meer kapot dan Deens advies en je lief is.

Je ziet wel duidelijk dat deze supermarkt mee wil gaan met z’n tijd, maar dat de uitvoering van deze moderniteiten nog kinderziektes als polio vertoont. Waarom zou je immers een keuzemenubandje inspreken als elke keuze je naar Barbara leidt?

Zou de West-Friese geroemde nuchterheid hier een vingertje in de rijstepap hebben? Van een beetje zelfredzaamheid is nog nooit iemand doodgegaan, zoals wijlen mijn opa gezegd zou kunnen hebben.

 

Bravo Deen. Ga zo door. #nonspon

 

5-3-2021: Wat ziet mijn oog vandaag: http://www.noordkopcentraal.nl/nw-28464-7-3854918/nieuws/supermarktketen_deen_stopt_ermee_update.html
Mijn aanmoedigingen hebben dus helemaal niets geholpen. Mosterd na de maaltijd.

Repliek hier:

%d bloggers liken dit: