TAALVERLOEDERINGEN

Veritas

Laatste wijziging gemaakt op 24 februari 2022 door reinedumonde

VSO De Stormvogel

Per ongeluk kwam ik bij deze school terecht. Uit nieuwsgierigheid heb ik na het vluchten ervandaan de website eens bekeken, om te zien wat voor school dit nu eigenlijk is. Speciaal onderwijs wordt er hier gegeven. Valt daar ook een speciale schrijfstijl onder? Is het dan echt zoveel gevraagd om een schoolwebsite te bouwen waar geen fouten op te vinden zijn?Ik ken iemand die wiskunde belangrijker vindt dan taal, die zelfs durft te stellen dat er zonder wiskunde geen taal kan bestaan. Nu zal dat heus wel zo zijn, maar zolang er op de website niet gerept wordt over formules en berekeningen, kan ik niets zeggen over de (in)competentie die de webmaster op het wiskundige vlak kent. Stelt u zichzelf eens voor als ouder, voortplanter, verwekker. Uw verweksel heeft speciaal onderwijs nodig en uw oog is gevallen op dit gebouw in Hoorn waar de letters SCHOOL op staan. Hier heb ik persoonlijk al de grootste moeite mee en niet alleen vanwege de onmogelijke voorstelling van mijzelf als verwekker. Hoorn is een bijzonder dorp. Is het onderdeel van West-Friesland, Noord-Holland, is het een stad, een dorp, een agglomeraat? Het lijkt er wel altijd koud en guur te zijn: een snijdende tegenwind laat je ogen tranen, zelfs in de auto, en de starre mensen zijn, verscholen in hun grijzige huisjes, niet thuis als je aanbelt.
Het enige lichtpuntje dat ik over heb gehouden aan mijn recentste bezoek aan Hoorn, bestaat uit twee antieke naaimachines, waarvan een van het merk Veritas is. Dat deed me denken aan een korte wisseling van woorden met NHA op WhatsApp:

Ik denk niet dat het zo’n mooitje is als ik in Hoorn heb opgehaald, maar wie weet. Sjaan van het KCC van NHA weet het ook niet, of voelt in elk geval angst om het te zeggen. Misschien is het model wel 666 en is Sjaan een christen. Je weet het niet. Kortom, ik leg de lat weer eens onmogelijk hoog als het gaat om mijn verwachtingen die ik heb van onderwijsinstanties.

 

Repliek hier:

%d bloggers liken dit: