DE NEDERLANDSE SPOORWEGEN

6 juni 2021

Laatste wijziging gemaakt op 28 februari 2022 door reinedumonde

De NS. Wat zijn het daar toch allemaal, stuk voor stuk, zonder uitzondering, hopen stront die door niemand gemist zouden worden mochten ze nu massaal (uit)sterven. In de Intercity Direct heb je van die hokjes in de eerste klas voor zes stoelen. Je kunt de deur afsluiten en het glas van die deur houdt volgens mij meer corona tegen dan mijn mondkapje dat vandaag al op de grond gelegen heeft, in mijn zak gezeten heeft, waar ik op gezweet heb en dat in feite gewoon een lapje stof is waar ik gaten in heb geprikt zodat ik een beetje normaal kan ademen. De intercomcondo van vandaag roept om dat het verplicht is een muilkorfje te dragen, en waar ik me doorgaans vaker boven de regels verheven voel, was dat in dit geval ook zo, maar dan zelfs gevoed door een andere condo die me had gezegd dat je in dit hokje niet je muil hoeft te korven. De derde condo kwam met zijn niet-medische mondmasker en zijn controleerapparaat langs, om de piemel op te stijven. Er werd me verboden achter glazen deuren, in de afgeschermde troonzaal van de Intercity Direct, na een eerdere condo-opmerking over dat ik gerust met bloot gezicht koningin van de wagon kon gaan zitten, vrij ademend te reizen. Geen medereiziger in zicht, maar toch met bedekt gezicht de opgedrongen stedentrip aanvangen: dat is waar de condo’s hun bed voor uit komen. Met de autoriteit van zijn medecondo veegt Abdul, laten we hem Abdul noemen, zijn kont af. Dat er werd omgeroepen dat de muil gekorfd moest worden, was doorslaggevend voor en volgens hem. De inconsequentie is waar ik hierover val, want zodra Abdul en elke andere condo zijn al dan niet afgeveegde kont omdraait, ontkorf ik mijn muil. Als er mensen in mijn buurt zijn (wat doen ze daar?), korf ik hem weer, maar in een soort quarantainehok voel ik niet de behoefte me mijn adem te benemen en al helemaal niet als de regels onduidelijk zijn. Rust, regelmaat en reinheid, het motto dat de NS vreemd is.

Ik word nog liever duizendmaal in mijn liezen gestoken door een bij dan dat ik bij de NS zou willen werken. Er zijn zoveel condo’s dat de leiding zichzelf kwijt is en dat regels gebogen worden naar eigen inzien. Dat is mij te mal.

Vandaag ben ik beticht van rancuneus zijn. Rancuneus met betrekking tot wilde beesten die me steken, met betrekking tot mijn aartsvijand en met betrekking tot mensen die me eventuelerwijs gaan aanvallen. Als ik grotere potten had, zou ik inderdaad heel wat gevulde potten hebben, zoals mijn gepotte bijtje. Nou, jongens, blijf vooral uit de buurt bij elkaar, dan kunnen we zo weer op vakantie.

Repliek hier:

%d bloggers liken dit: