TAALVERLOEDERINGEN

Woord van het jaar 2021 en Van Dale

Laatste wijziging gemaakt op 28 februari 2022 door reinedumonde

Nou, prikspijt is het woord van het jaar. Helaas is dat gekozen door Van Dale, de woordenboekenman die ik eigenlijk altijd wel als woordenautoriteit zag. Tot vanmorgen, toen ik zag dat ‘actueelste’ en ‘compleetste’ niet meer als zodanig worden gebezigd en ‘onlinewoordenboek’ kennelijk de voorkeur heeft van Van Dale. Mijns inziens geenszins online reclame (of onlinereclame) voor dit bedrijf. Wees in elk geval consistent, zeg! Mijn ogen bloeden. En de volgende (professor) die me zegt dat ik moet accepteren dat taal een levend organisme is, ben ik genoodzaakt te pootje haken. Of zoals Van Dale zou zeggen: te tackelen. Of erger: te pootjehaken.

Repliek hier:

%d bloggers liken dit: