DE POSTERIJEN TAALVERLOEDERINGEN

PostNL: incompetentie tot talent verheven

Laatste wijziging gemaakt op 28 februari 2022 door reinedumonde


***Verzenden met DHL met korting tot en met 31-3-2022 gebruik code ‘PROBEERDHL’ voor 25% korting. Óók voor brievenbuspakjes van DHL!***

***Verzenden met DHL met korting tot en met 31-12-2021: gebruik code ‘FEESTDAGEN’ voor 25% korting. Óók voor brievenbuspakjes van DHL!***

We weten allemaal dat ik vind dat PostNL opgedoekt, met terugwerkende kracht vergeten en terechtgesteld moet worden. „Waarom zouden de posterijen foutloze e-mailberichten moeten sturen? Dat is toch niet hun vak?” Als we volgens die redenering te werk gaan, dan vraag ik me af waarom de oranje brievenbussen niet op last van het Rijk gevuld worden met feces en dynamiet, getransporteerd worden naar het kerstbal van PostNL, alwaar elke medewerker aanwezig is, en opgeblazen worden, als straf voor het compulsief verkeerd bezorgen van post.

Gelukkig is dit e-mailbericht geen sjabloon en zal dit niet nog een keer gebeuren. Als ik bijles zou geven aan die lui, dan is het wel duidelijk waar het zwaartepunt zou moeten liggen. PostNL heeft moeite met geslachten; gelukkig ik niet met slachten. De Franse tegenhanger heeft het makkelijk gemaakt voor de medewerkers – La Poste kan niet anders dan vrouwelijk zijn – en als ik mijn bron moet geloven, dan is het geenszins zo triest gesteld met de postbezorging in la douce France als hier. Wat zou daaraan ten grondslag liggen? Zou het het klimaat zijn, de lonen, de hoeveelheid post, de bedrijfskleur dan wel -cultuur? Het zou ook kunnen dat de koninklijke status debet is aan de incompetentie waarin elke sollicitant minstens vijf jaar ervaring moet hebben. In Frankrijk hebben ze gewoon de koning onthoofd en zijn zo verder gegaan. Zou een republiek dan gelijkstaan aan correcte postbezorging? Als ik de koning van Nederland zou zijn, zou ik PostNL als eerste afstoten en aan zijn lot overlaten, toekijkend hoe het ten onder gaat aan zijn eigen incompetenties. Ik zou alle medewerkers uitnodigen om geridderd te worden en een verkeerd adres op de uitnodiging zetten. (Zal je zien dat die lui toch nog op komen dagen, omdat ze juist verkeerde adresgegevens lekker vinden.) Ik zou ongefrankeerde post sturen. (Voor degenen die nog braaf de portokaarten betalen aan deze smet op de maatschappij: dat hoeft helemaal niet. Ze sturen een of twee portokaarten en als je daar gewoon de kachel mee aanmaakt, gebeurt er verder exact niets, behalve dat je een lekker warm huis én hart hebt.) Ik zou zware pakketten bestellen, een nieuw bezorgmoment kiezen, waarmee ik impliceer thuis te zijn, en dan niet thuis zijn. Ik zou solliciteren met een vervalst paspoort opdat ik PostNL van binnenuit kan uithollen. Ik zou de Wikipedia-pagina over PostNL aanpassen.

Wij zijn Reine du monde. Het is onze ambitie om PostNL kapot te maken. Reine du monde bouwt aan een toekomst zonder PostNL in de Benelux en de rest van de wereld. Om uw favoriete influencer te zijn, bieden wij simpele, slimme en onduurzame, maar nodige oplossingen.

Oud en nieuw is voor mij een belangrijke feestdag. Op geen enkel ander moment in het jaar is de concentratie van opgeblazen brievenbussen zo hoog als rond 31 december. Ik zie op 1 januari altijd mensen een rondje lopen om het nieuwe jaar goed te beginnen en te genieten van de frisse lucht. Nee, dan ik. Ik loop zo’n rondje en geniet van de strijkerlucht en opgeblazen brievenbussen en hou ze turvend bij!

Het motto van PostNL is „Wij hebben iets voor je”, maar ik geloof dat dit een ingekorte versie is, om het de medewerkers niet te moeilijk te maken. „Wij hebben iets voor je, maar je moet zelf op zoek gaan en we kunnen niet garanderen dat het er is”, is het hele motto. Kent u de mottoverkiezing nog?

Repliek hier:

%d bloggers liken dit: