BLOG 2.0

De scholen zijn weer begonnen

Laatste wijziging gemaakt op 4 september 2022 door reinedumonde

In mijn contreien zijn het nog gewoon de scholen en niet onze scholen. Natuurlijk komt dat doordat het bevoegd gezag van mijn contreien niet heeft geïnvesteerd in nieuwe vlaggen en niet omdat het er ideologische taalkundige overwegingen op nahoudt. Edoch vind ik dat mijn contreien het wat dat betreft beter doen.

De Slag om de Schelde draait hier in de bioscoop, maar dat is ongetwijfeld een rechtstreeks Polygoonverslag van de heuse Slag. Top Gun draait er ook, maar denk maar niet dat het Maverick is, het is gewoon de 1986-uitvoering. En Thor kan niet anders dan de tetralogieuitvoering zijn. Neen, mijn contreien gaan niet mee met de tijd. De modieuste meiden lopen nog op MAGs en zwangeren wordt nog aangeraden te roken.

Het is eeuwig jammer dat er na 1945 nog wel met de tijd is meegegaan hier, maar ik ben blij dat er in elk geval nog aan de stadse-fratserij enige paal en perk gesteld wordt. Inclusiviteit is geen thema hier, stikstof is wat we op brood doen en als je om 17.00 uur geen boodschappen hebt geregeld, dan heb je honger. Denk maar niet dat de Albert Heijn stad en land gaat afrijden om aan huis te bezorgen, namelijk. Er wordt wel glasvezel gelegd hier, maar als ik het goed begrijp, zal de bandbreedte in de verste verte niet kunnen tippen aan de 1 GB up- én downloadsnelheid zoals we die van menig hoofdstad kennen. De glasvezelleggers, die overigens wegens hun pigment gesprek van de dag zijn, zijn hier ook al ruim een jaar mee bezig. Tegen de tijd dat de glasvezel er klaar voor is, verschijnt er misschien wel een tweede schuifmof op het continent.

Mijn voormalige garagist kon geenszins lachen om mijn grapje, maar ik vond het hilarisch. Mijn auto (Ja, beschimpt u me maar: ik heb een auto die op mijn naam staat.) had een uitlaatprobleem, en behoefde een nieuwe schuifmof. Nu wist ik niet van het bestaan van een schuifmof, noch, toen ik er langer over nadacht, vond ik het een correct woord – immers, een mof wordt toch altijd ergens overheen geschoven? – maar toen ik de garagist vroeg of die uit Duitsland moest komen en of hij dan kon vragen om een exemplaar uit bouwjaar 1933, moest ik zelf erg lachen.

Aan mijn decennium in de grote stad heb ik mooie herinneringen overgehouden, maar ik denk dat ik wel zonder had gekund. Als er in de stad evenveel mensen zouden wonen als in de gemiddelde polder, dan zou ik wel teruggaan naar de stad; die huist toch meer herinneringen aan de glorietijd van weleer dan de polder. De overblijfselen van een verkeerd geworpen bom hier en daar en misschien een schuurtje waar op de muur ‘Help’ op z’n Hebreeuws in oud bloed te lezen valt, maar dat is het hier en daar doe ik het in principe niet voor. Helaas wonen er niet evenveel mensen in stad als in land, dus neem ik genoegen met de glorietijd oproepen door oude geschiedenishoudende gebouwen op te zoeken in de bevolkte delen van de natie. Ja, dat moet georganiseerd worden en dat reizen heeft een extra vakje in mijn huishoudspaarpot veroorzaakt, maar om me even te wanen in betere tijden is ook wat waard.

 

Toevoeging van 1-9-2022, 16.12 uur:

Helaas is de teloorgang van dat wat was hier ook zichtbaar. De vlaggen zijn oud, maar de posters zijn niet van de stedelijke posters te onderscheiden. Jammer.

Repliek hier:

%d bloggers liken dit: